Nieuwsbrief

Savosa start met maandelijkse nieuwsbrief

Savosa
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
E-mail
Naam

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Savosa! Naast de website en verschillende social media kanalen is Savosa een informatiemiddel rijker. Via deze maandelijkse nieuwsbrief worden leden, ouders en geïnteresseerden op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen onze vereniging. Leuke verhalen, foto’s, verjaardagen, competitienieuws en nog veel meer nieuwtjes en weetjes zullen de revue passeren. Veel leesplezier!

In deze decemberuitgave lees je het volgende:

 • De voorzitter aan het woord
 • Pietenhandbal bij Savosa groot succes!
 • Leden van verdienste
 • Nieuwe penningmeester
 • Bestuur en commissies

Wij zijn blij dat we via deze weg al het nieuws van Savosa kunnen delen. Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de club? Volg ons dan op onze social media kanalen:

De voorzitter aan het woord

Beste leden, ouders/verzorgers van Savosa,

Wat is het jaar weer snel gegaan, maar vooral…..wat een jaar. Geen jaar zoals we het ons hadden voorgesteld in ieder geval. Veel te weinig handbal, veel te weinig leuke zaken zoals beachhandbal, kamp, mooie wedstrijden en ga zo maar door.

2020 is geen jaar om nog eens fijn op terug te kijken. Want buiten dit alles verloren wij ook nog eens onze allerliefste Monique, iets wat ik en velen met mij nog steeds niet kunnen bevatten. We missen haar en zullen dat voor altijd blijven doen.

We gaan naar 2021 en ik ben blij te zien dat er, ondanks Corona, wel veel nieuwe initiatieven zijn binnen onze mooie vereniging. Zo is deze nieuwsbrief daar een goed voorbeeld van. Ooit hadden we de Glossy, ik hoop dat dit een mooie opvolger gaat worden. Voor nu is het nog onduidelijk wanneer er weer gehandbald mag worden. We zien elkaar veel te weinig. Wat zou ik graag weer op onze tribune staan, trots kijkend naar al onze spelers en speelsters, de trainers en coaches die zich week in week uit weer inzetten en natuurlijk naar ons nieuwe fraaie scorebord, dat nog veel te weinig gebruikt is.

Wat 2021 ons ook gaat brengen, ik wens jullie voor nu allemaal hele fijne feestdagen, in klein gezelschap. Geniet ervan en laten we een mooie stap maken richting 2021, waarin we elkaar hopelijk weer snel kunnen zien op het handbalveld.

Blijf gezond, let goed op elkaar en houd contact, dat is zeer belangrijk in deze lastige tijden.

Het allerbeste voor 2021!!

Denny Terlouw

Pietenhandbal bij Savosa groot succes!

Op de verjaardag van Sinterklaas toverde handbalvereniging Savosa hun sportzaal om tot een echte pietenschool. Alle kinderen van de f- en e-jeugd werden samen met hun broertjes en zusjes uitgenodigd om mee te trainen. De Sint had speciaal voor deze gelegenheid 3 pieten naar sporthal Aksent gestuurd om met de jongste jeugd (5 t/m 9 jaar) het pietenparcours af te leggen. Meer dan 50 kinderen kwamen langs om mee te doen.

Na een spetterende pietenwarming-up, werden de kinderen in 8 groepen verdeeld.
Onder leiding van trainsters en échte pieten deden zij mee aan verschillende oefeningen bij diverse onderdelen. Zo was er een klauterparcours, moesten ze mikken op cadeautjes, springen van de kast, klimmen, klauteren en zo snel mogelijk cadeautjes in de schoorsteen gooien.

Creativiteit, behendigheid, samenwerking en plezier maken zijn belangrijke elementen van jeugdhandbal. Al die ingrediënten waren aanwezig! Onze pietjes hebben hard gewerkt en zijn met vlag en wimpel geslaagd voor de test. Met rode wangetjes kwam de training ten einde. Als beloning voor het harde werken kregen de Savosa-hulppietjes een pietendiploma en een lekkernij uitgereikt.

Leden van verdienste

Tijdens de algemene ledenvergadering van 13 november 2020 jl. zijn er vier nieuwe leden benoemd tot lid van verdienste. De afgelopen periode droegen Suzan Erer en Pieta Verhoef deze mooie titel. Het bestuur dankt hen voor hun onafgebroken inzet en loyaliteit aan Savosa.

Martijn en Mariska van Daele

Martijn en Mariska van Daele zijn allebei benoemd tot lid van verdienste. Als trotse ouders van Brent en Chris die beiden hun carrière zijn begonnen bij Savosa, zijn zij betrokken geraakt bij onze mooie vereniging.

Martijn kennen wij als scheidsrechters die meerdere spannende wedstrijden binnen onze vereniging mocht leiden. Geroemd door vriend en vijand wordt hij om zijn strenge doch rechtvaardige manier van fluiten. Naast scheidsrechter was Martijn ook de man op de bank. Dit bedoelen wij overigens letterlijk. Martijn stond als coach vaker op de bank dan dat hij er bovenop zat. Martijn staat bekend om zijn uitermate parate handbalkennis en zijn enthousiaste manier van coachen.

Momenteel is Martijn actief als coach van HV DWS waar zoon Brent momenteel speelt. Naast Martijn is er binnen de familie nog een nieuw lid van verdienste, Mariska. Mariska zat vaak naast Martijn op de bank als teammanager en tegenwicht. Naast teammanager heeft Mariska verschillende functies vervuld binnen Savosa. Als bestuurslid stond zij midden in de vereniging en was zij nooit te beroerd om ieders verhaal, idee of klacht aan te horen. Ook vervulde Mariska de functie van scheidsrechterscontactpersoon. Vele leden binnen Savosa zijn door haar enthousiasme gestart met fluiten en zijn actief (geweest) binnen de wedstrijd- en breedtesport. Mariska en Martijn, bedankt voor jullie inzet en hopelijk tot snel!

Savosa is gezegend met zoveel vrijwilligers die zich zonder enige twijfel inzetten voor onze mooie club. Ook het volgende duo loopt al heel wat jaren mee en heeft daarom terecht het predicaat “Lid van verdienste’ ontvangen.

Jan en Jenny van ‘t Hoff

Jan en Jenny zijn eveneens beiden benoemd tot lid van verdienste. Als ouders van Mike en Remon, die ook allebei actief zijn bij Savosa, draaien zij al jaren mee.

Zeg je Jan dan zeg je:

 • Trainer/Coach
 • Scheidsrechter
 • Kampopperhoofd

En de leus: “Je bent zo oud als je je voelt”

De niet te stoppen trein die Jan is vind je terug in heel de vereniging.

Als trainer/coach heeft Jan bijgedragen aan het succes van verschillende handballer/handbalsters binnen en buiten Savosa. Maar het hart van Jan bleef blauw kleuren en na enige jaren en succes elders, keerde Jan terug bij Savosa. Als een van de meest ervaren trainers binnen Savosa traint hij momenteel de C1 en is hij tevens lid van het technische hart van Savosa. Maar het handbalhart van Jan stopt niet bij het coachen van wedstrijden en het opleiden van spelers/speelster. Ook menig scheidsrechter in opleiding krijgt sturing van deze man. Naast het begeleiden van scheidsrechters in opleiding is Jan zelf ook nog actief binnen de velden als scheidsrechter. Een rol die hij met verve vervult.

Naast twee handballende zonen heeft Jan ook nog een zielenkind binnen de club, namelijk het jaarlijks terugkerende Savosakamp. Als kampopperhoofd organiseert Jan tezamen met andere leden binnen de vereniging het jaarlijkse kamp. Jan is de drijvende kracht achter het jaarlijkse kamp en wordt door zowel ouders als leden geroemd om zijn onuitputtelijke enthousiasme gedurende dit 4-daagse kamp. Geen enkel idee is te gek en Jan staat voor iedereen klaar. “Je bent zo oud als je je jezelf voelt” is een leus die Jan op het lijf geschreven is. Van mee dansen met de jongste jeugd tot het sluiten van de Pepsitheek na een slopende senioren dropping; deze man is niet te stoppen.

Maar achter elke succesvolle man staat een nog sterkere vrouw, Jenny van ‘t Hoff. Naast moeder van Mike en Remon is Jenny de vrouw van Jan, een prestatie op zich. Maar hier blijft het niet bij. Zo werd tijdens de ALV van 13 november bekend gemaakt dat Jenny de langst zittende onafgebroken coach is binnen Savosa. Waar zij in de begin jaren vooral actief was bij de jeugd, is zij inmiddels al geruime tijd de trainster/coach van onze damesrecreanten. Deze dames staan beter bekend als het smurfenteam. Met haar smurfen deelt Jenny al een aantal jaar lief en leed.

Daarnaast is Jenny een van de vaste kampgangers en een orakel van wijsheid wanneer het op (logistieke) problemen aankomt. Naast kampgerelateerde uitdagingen schuwt Jenny ook clubgerelateerde uitdagingen niet. In verschillende rollen heeft Jenny bijgedragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van Savosa.
Namens Savosa bedanken wij Martijn, Mariska, Jan en Jenny voor hun inzet en hopen nog lang van hen te mogen genieten.

Leden van verdienste Savosa

Pieta Verhoef
Suzan Erer
Martijn van Daele
Mariska van Daele
Jan van ‘t Hoff
Jenny van ‘t Hoff

Nieuwe penningmeester

Tijdens de algemene ledenvergadering van 13 november heeft Savosa afscheid genomen van voormalig penningmeester Hans Borremans. Direct na zijn bekendmaking zijn er verkiezingen geweest en is de nieuwe penningmeester benoemd.

Hans Borremans was geruime tijd de penningmeester van Savosa. Ondanks dat zijn dochter een aantal jaar geleden stopte bij Savosa bleef Hans aan.
Vorig jaar heeft Hans aangegeven zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen. Dit in verband met een verhuizing naar het zo geliefde Brabant.
Zoals een goed bestuurslid betaamt heeft Hans direct zijn opvolger voorgedragen aan het bestuur.
Savosa is Hans zeer erkentelijk voor zijn jaren lange inzet. Uit handen van het bestuur kreeg Hans een bloemetje, een aantal speciaalbiertjes en speciale Savosa bierglazen.

Hans, nogmaals dank voor jouw inzet en hopelijk mogen wij je binnenkort verwelkomen in onze kantine.

Naast het vertrek van Hans, kunnen we met groot plezier melden dat Leendert-Jan Pot het stokje van hem heeft overgenomen. We wensen hem veel plezier en succes in zijn nieuwe rol als penningmeester.

Leendert-Jan Pot stelt zich voor

Mijn naam is Leendert-Jan Pot en samen met mijn partner Corinne hebben we 2 kinderen. Onze dochter Elisa speelt nu haar 3e handbalseizoen en heeft het enorm naar haar zin. Ook ikzelf ben aangestoken door het handbalvirus en ben begonnen in het heren-recreantenteam en heb het daar super naar mijn zin!

Enige tijd geleden heeft penningmeester Hans Borremans aangegeven te gaan stoppen en hadden wij een kort gesprek. Enkele weken later heeft hij mij benaderd of ik interesse had om zijn functie over te nemen. Na een aantal gesprekken met Hans en Denny heb ik besloten dat ik dat graag wilde doen.

Een groot deel van de taken heb ik inmiddels overgenomen van Hans en tijdens de laatste ALV is Hans officieel afgetreden en ben ik voorgedragen als nieuwe penningmeester.

Ik kijk zeer uit naar de komende periode en zal deze functie zo eerlijk, zorgvuldig en besluitvormig proberen te gaan vervullen.

Bestuur en commissies

Zonder vrijwilligers is er geen vereniging. Savosa is daarom dankbaar voor de inzet van vrijwilligers in diverse commissies. Ondanks dat de competities stil liggen gaan de werkzaamheden en de voorbereidingen op de achtergrond door. Binnen Savosa zijn 6 commissies actief.

Bestuur

 • Denny Terlouw
 • Pieta Verhoef
 • Mike van T’ Hoff
 • Gerda Maaskant
 • Leendert-Jan Pot
 • Simone Bruinzeel

Activiteitencommissie

 • Annelies Den Hartigh
 • Glenn Stolk
 • Estee Terlouw
 • Jan van T’ Hoff
 • Petra Kruijt
 • Rene van den Berge
 • Suzan Erer

PR-commissie

 • Glenn Stolk
 • Estee Terlouw
 • Lois Versloot
 • Sandra Trovato- Meijerink
 • Mariette v. Leeuwen
 • Annelies den Hartigh
 • Rene van den Berge
 • Denny Terlouw

Sponsorcommissie

 • Rene Bernhard
 • Annelies den Hartigh
 • Nathalie Olij

Kantinecommissie

 • Sylvia Kolenbrander
 • Rene Bernhard
 • Suzan Erer
 • Rene v. Leeuwen
 • René vd Berge
 • Patricia Krecke
 • Pieta Verhoef
 • Chantal van Hees
 • Michael kolenbrander

Beachcommissie

 • Keshia v.d. Geest
 • Astrid Terlouw
 • Glenn Stolk